Inventory
 
mdo-logo-mask
mdo-logo-mask
 

Voorbereiding, opvolging & oplevering

IMG 20210108 WA0024

Elk montageproject is anders, maar doorloopt steeds ongeveer dezelfde fasen:

  • Aanvraagfase
  • Onderzoeksfase
  • Aankoopfase
  • Contractfase
  • Bouwfase

Onze projectbegeleiders komen in actie nadat de vraag is gesteld om een nieuwbouwproject te starten of de huidige opslagsystemen uit te breiden (aanvraagfase).

Tijdens de onderzoeksfase bepalen wij de scope van het project. We onderzoeken of de vraag haalbaar is en stemmen alle factoren af met de verschillende afdelingen van uw firma en de regio. We bereiden een lastenboek voor en bezorgen u een exacte omschrijving van de vraag en scope met de nodige plannen en schetsen.

In de aankoopfase dient er een leverancier gekozen te worden. Als onafhankelijke partij kunnen wij u alle nodige informatie bezorgen over de verschillende spelers op de markt. Samen kunnen wij de beste oplossing voor uw magazijn vinden.

Wanneer de scope bepaald is en u een leverancier heeft gekozen, wordt het contract met de gekozen partijen opgesteld (contractfase). Onze projectbegeleiders bezorgen u alle noodzakelijke informatie hiervoor. Het lastenboek wordt bv. verder aangevuld, een risicoanalyse wordt voorbereid en een timing wordt vooropgesteld.

Hierna zijn we aangekomen bij de laatste stap van uw project, de bouwfase. Onze projectbegeleiders zullen dit proces volledig opvolgen en regelmatig naar u rapporteren met tekst en beeldmateriaal.

Elk montageproject begint steeds met een goede voorbereiding: transport, levering materiaal, afstemmen met de techniekers in kwestie, controle onderdelen, etc. Er wordt proactief gehandeld om alle eventuele vertragingen te verhinderen. Tijdens de montage gaan wij ter plekke om de werken op te volgen en u op de hoogte te stellen van de vooruitgang. Tenslotte bereiden wij in samenspraak met de leverancier de opleveringsdocumenten voor én voeren wij een nul-keuring uit van uw nieuwe opslagsystemen.