Bezoek MDO Group Website
MDO Technics is deel van
mdo-group-logo
mdo-logo-mask
mdo-logo-mask

Montage en demontage opslagsystemen

Montage

Montage3

Onze voornaamste werkzaamheden omvatten de montage van rekken en andere logistieke opslagsystemen Hierin kunnen we een onderverdeling maken in statische opslagsystem. (palletstellingen, legbordstellingen, drive inn stellingen,..) en dynamische opslagsystemen (verrijdbare stellingen, paternostersystemen, robots voor de pharmaindustie,…)

Aan de hand van een plan of op basis van voorafgaandelijk overleg met de opdrachtgever, starten de monteurs met de uitlijning van de te plaatsen rekken. Op basis van onze ervaring wordt de opbouw op de vlotte en veilige manier tot een goed einde gebracht. Na een correcte positiebepaling kan het monteren van start gaan. Nadat alle werken door de chef-monteur grondig zijn gecontroleerd, volgt de eigenlijke oplevering met de opdrachtgever.

Voor elk type van montage beschikt MDO techniek over de nodige specialisten en ervaringsdeskundigen. (zie team)

Demontage

Het demonteren van rekken en andere logistieke omgevingen zoals , transportbanden, bureelcabines enz. behoort eveneens tot een van onze voornaamste diensten.

Er wordt weliswaar een duidelijk onderscheid gemaakt tussen demontage en afbraak:

  • Indien het materiaal in een container dient afgevoerd te worden, dan spreken we over afbraak.
  • Bij demontage letten we echter vooral op het zorgvuldig uit elkaar nemen van de rekken en "transportklaar" verpakken. Via specifieke markeringen wordt ervoor gezorgd dat de onderdelen op een andere plaatst heel snel terug kunnen worden opgebouwd. Verpakkingsmateriaal, bind- en transportmiddelen worden door ons voorzien. Desgewenst kunnen de gedemonteerde goederen tijdelijk in ons magazijn worden opgeslagen en bewaard.
  • Naast het afbreken en demonteren van uw opslagsystemen kunnen wij deze ook overnemen aan markt conforme prijzen.
Demontage

Magazijninrichting

De inrichting van een magazijn is vaak cruciaal voor de goede werking van een bedrijf en dient dan ook met de nodige aandacht worden uitgevoerd.

Het kiezen van de geschikte opslagsystemen gebeurt aan de hand van een aantal criteria. De uitvoering, afmetingen en gewicht van de goederen spelen hierin een grote rol, maar evenzeer de dimensies van het magazijn of de manier van logistieke handeling. Vaak is een magazijn dan ook een mix van verschillende soorten conventionele opslagsystemen, eventueel in combinatie met geautomatiseerde, dynamische systemen.

Magazijninrichting2

Statische opslagsystemen

In de meeste magazijnen vormen statische opslagsystemen nog steeds de basis voor de opslag van goederen. In deze strategie staat het man-naar-de-goederen-principe centraal, waarbij de orderpickers zelf in beweging moeten komen en de benodigde artikelen uit het opslagsysteem halen. Statische opslagsystemen hebben als voordeel dat er zeer ruime grenzen zijn wat het formaat, de hoeveelheid en het gewicht van de opgeslagen artikelen betreft. Daarnaast zijn ze vaak flexibel en uitbreidbaar en kunnen ze over het algemeen vrij snel worden geplaatst.

Hieronder kan u een overzicht vinden van de meest voorkomende statische opslagsystemen:

Dynamische opslagsystemen

Bij dynamische opslagsystemen is het goederen-naar-de-man-principe van toepassing, de artikelen worden naar het workstation van de orderpickers getransporteerd. Artikelen met een hoge omloopsnelheid worden zodanig opgeslagen dat deze systemen ze zo snel en gemakkelijk mogelijk kunnen aanleveren bij de warehousemedewerkers, die zelf kunnen blijven staan waar ze staan.

Met het gebruik van dynamische opslagsystemen kan men vaak een hogere opslagcapaciteit bekomen. Ze worden aangestuurd door software en zijn gekoppeld aan voorraadbeheer -en locatiebeheersystemen. Dit resulteert in een significante tijdsbesparing in de afhandeling en verwerking van goederen en leidt tot een hogere arbeidsproductiviteit.

Dynamische opslagsystemen en elk bewegend onderdeel ervan vragen uiterste precisie bij de montage. Met onze eigen aangepaste laserapparatuur garanderen wij ook voor deze systemen de perfecte montage.

Hieronder kan u een overzicht terugvinden van de meest voorkomende dynamische opslagsystemen: