Magazijninrichting
 
mdo-logo-mask
mdo-logo-mask

Project van A tot Z

Voor elk type van montage beschikt MDO Technics over de nodige specialisten en ervaringsdeskundigen. Daarnaast volgen onze teamcoaches alle werken op en grijpen ze in waar nodig. Via een transparante communicatie houden wij onze klanten steeds op de hoogte.

Kom in contact

Montage

Onze voornaamste werkzaamheid omvat de montage van magazijnstellingen en andere logistieke opslagsystemen.

Hierin kunnen we voornamelijk een onderscheid maken in statische (bv. pallet- en legbordstellingen) en dynamische opslagsystemen (bv. mobiele stellingen, verticale liftsystemen, apotheek robots).

Op basis van onze ervaring wordt de opbouw van deze systemen op een vlotte en veilige manier tot een goed einde gebracht.

  • Onze monteurs beginnen met de uitlijning van het opslagsysteem in kwestie aan de hand van een plan of op basis van voorafgaandelijk overleg met de opdrachtgever.
  • Na een correcte positiebepaling kan het effectieve monteren van start gaan. Een goede voorbereiding is essentieel om elk montageproject tot een goed einde te brengen.
  • De chef-monteur controleert alle uitgevoerde werken om daarna de eigenlijke oplevering te doen, al dan niet samen met de opdrachtgever.

Voor elk type van montage beschikt MDO Technics over de nodige specialisten en ervaringsdeskundigen. Daarnaast volgen onze teamcoaches alle werken op en grijpen ze in waar nodig.

Via een transparante communicatie houden wij onze klanten steeds op de hoogte.

Montage3

Modular Wall System

Daarnaast richten wij ons op de montage van industriële scheidingswanden, die toegepast kunnen worden als bureelcabine, cafetaria of voor andere logistieke doeleinden.

Deze constructie op maat is modulair opgebouwd en is voorzien van alle nodige nutsvoorzieningen.

Indien u hierover meer informatie wilt, ontdek ons product MWS (Modular Wall System) of download onze brochure.

Demontage

Naast de montage behoort het demonteren van opslagsystemen en andere logistieke toepassingen (bv. transportbanden, bureelcabines,…) eveneens tot onze kernactiviteiten.

Hierbij is het van belang om een duidelijk onderscheid te maken tussen demontage en afbraak:

  • Bij demontage letten we vooral op het zorgvuldig uit elkaar halen van de rekken en ‘transport-klaar’ verpakken. Via specifieke markeringen wordt ervoor gezorgd dat de onderdelen op een andere plaats heel snel terug kunnen worden opgebouwd. Verpakkingsmateriaal, bind- en transportmiddelen worden door ons voorzien. Indien gewenst kunnen de gedemonteerde goederen tijdelijk in ons magazijn worden opgeslagen en bewaard.
  • We spreken over afbraak als het materiaal afgevoerd dient te worden in een container en niet meer opnieuw dient opgebouwd worden.

Naast het afbreken en demonteren van uw opslagsystemen kunnen wij deze eventueel ook overnemen aan marktconforme prijzen.

IMG 20210108 WA0003
5

Advies

De inrichting van een magazijn is vaak cruciaal voor de goede werking van een bedrijf en dient dan ook met de nodige aandacht worden uitgevoerd.

Het kiezen van de geschikte opslagsystemen gebeurt aan de hand van een aantal criteria. De uitvoering, afmetingen en gewicht van de goederen spelen hierin een grote rol, maar evenzeer de dimensies van het magazijn of de manier van logistieke handeling. Vaak is een magazijn dan ook een mix van verschillende soorten conventionele opslagsystemen, eventueel in combinatie met geautomatiseerde, dynamische systemen.

Wij maken hierbij een duidelijk onderscheid tussen statische en dynamische opslagsystemen. MDO Technics kan u helpen bij de keuze, montage én indeling van deze systemen.

Magazijninrichting2
 

Kom in contact!

Interesse in een vrijblijvende offerte?

Contact