Magazijninrichting
 
mdo-logo-mask
mdo-logo-mask

Inrichting en optimalisatie van uw magazijn

De inrichting van een magazijn is vaak cruciaal voor de goede werking van een bedrijf. Magazijninrichting dient dan ook met veel aandacht uitgevoerd te worden. Bij het kiezen van een geschikt opslagsysteem is het belangrijk om een aantal criteria in het oog te houden. De uitvoering, afmetingen en gewicht van de goederen spelen hierin een grote rol, maar ook de dimensies van het magazijn of de manier van logistieke handeling. Vaak is een magazijn dan ook een mix van verschillende soorten conventionele opslagsystemen, eventueel in combinatie met geautomatiseerde, dynamische systemen.

Warehouse inrichting

MDO Technics kan u helpen bij de warehouse inrichting van uw magazijn, door de montage en indeling van uw systeem uit handen nemen. Bij het bepalen van de juiste warehouse inrichting is om te beginnen een heldere analyse van uw magazijn van belang. Wat zijn de afmetingen van het magazijn, hoe is de inrichting nu, wat wenst u te veranderen aan uw magazijn en wat is uw budget?

Magazijn layout

Op basis van deze informatie kunnen de experten van MDO Technics een optimale magazijn layout voor u ontwerpen. Daarbij gaan ze uit van de mogelijkheden én de beperkingen die uw magazijn biedt. Gaat u bijvoorbeeld verticale liften gebruiken om de volledige hoogte van het magazijn optimaal te benutten? Wat wordt de ideale routing van de orderpickers? En waar zijn uw loading docks en burelen gevestigd? Het telt allemaal mee voor de perfecte magazijn layout.

Magazijn optimalisatie

Ook wanneer er geen nieuw magazijn wordt gebouwd, maar u het meeste uit uw bestaande magazijn wilt halen, is MDO Technics uw partner. We kunnen uw huidige magazijn analyseren en u een advies op maat geven over het optimaliseren van uw magazijn. Bijvoorbeeld door het herinrichten van uw magazijn, het inzetten van technische hulpmiddelen zoals verticale stockageliften of door simpelweg de pijnpunten in beeld te brengen – en daarvoor uiteraard oplossingen aan te dragen.

Magazijninrichting: gedetailleerd plan

Om te kunnen verbeteren, moet de uitgangssituatie helder in beeld zijn. Wij meten met één van onze GeoMax lasers de staat van de vloer en de gebouwen nauwkeurig op. Aan de hand hiervan kunnen we de indeling van uw magazijn optimaliseren én wint u veel tijd bij een toekomstig montageproject. Daarnaast kunnen wij uw opslagsystemen en alle onderdelen hiervan digitaal in kaart brengen met onze eigen, ontwikkelde applicatie WIA (warehouse inspection application). Zo kunt u snel ingrijpen wanneer u een herstelling dient uit te voeren én behoudt u steeds een goed overzicht over uw magazijn.

Projectbegeleiding bij magazijnoptimalisatie

MDO Technics kan het volledige project begeleiden door het ideale aantal mensen te voorzien op het juiste moment en de juiste plaats. Hierbij zijn timemanagement, verslaggeving en coördinatie een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. Naast onze VCA gecertificeerde monteurs en verhuizers bieden wij ook de nodige hardware om uw magazijninrichting optimaal te organiseren.

Naast opslagsystemen of specifieke onderdelen op zich beschikken wij over alle tools om de montage, demontage en onderhoud van deze systemen tot een goed eind te brengen.

Meer weten over magazijninrichting?

Of u nu een compleet nieuw magazijn gaat ontwerpen en bouwen, of uw bestaande magazijn wilt optimaliseren: u hebt nood aan een advies op maat van experten die merkonafhankelijk kunnen werken en u kunnen voorzien van precies de juiste oplossingen voor uw situatie. Daarvoor is MDO Technics de beste keuze. Contacteer ons vandaag nog voor een afspraak waarin we u onze werkwijze en onze kwaliteiten kunnen laten zien.