mdo-logo-mask
mdo-logo-mask

Algemeen

Het is niet altijd evident om uw werkruimte te voorzien van de nodige opslagsystemen of magazijntoepassingen, zeker niet als u beperkt bent in ruimte of mogelijkheden. MDO Technics voorziet om die reden in verschillende constructies op maat.

Naast industriële trappen, balustrades en platformen produceren we eveneens speciale constructies zoals bv. veiligheidsconstructies op maat, transportkarren en batterijtafels. Wij komen bij u langs en bekijken welke constructie uw nood het beste tegemoet komt.

Afhankelijk van het type en de functie van de constructie gebruiken we hiervoor verschillende duurzame materialen zoals metaal, aluminium en inox.

We beschikken over een ruim assortiment van machines en materialen om de gewenste constructie te ontwerpen. Zo maken we onder meer gebruik van plooibanken, draaibanken, freesmachines, boormachines, plaatscharen, lasersnijmachines, watersnijmachines, ponsmachines, een spuitcabine, etc.

Uw vraag bepaalt het aanbod, aangezien wij steeds maatwerk kunnen voorzien.

Veiligheidsnetten & Gaaswand

Palletstellingnetten

Wanneer uw palletstellingen grenzen aan een doorgang of voetgangerszone of wanneer u uw goederen wilt beschermen tegen doorvalgevaar, dan kunnen palletstellingnetten ervoor zorgen dat uw goederen veilig worden opgevangen, indien deze zouden vallen.

MDO Technics kan deze op maat installeren voor u, rekening houdende met de grootte en type van uw opslagsystemen en goederen. Hiervoor spannen we het net aan direct tegen de palletstelling of kunnen we aan de hand van een L-profiel het net opspannen op een bepaalde afstand van het rek, zodat uw goederen steeds op een ideale manier kunnen opgeslagen worden.

Het materiaal van onze netten is polypropeen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. U kunt eveneens zelf bepalen welke maasopening en draaddiameter u verkiest.

Gaaswand

Een andere manier van doorvalbeveiliging is het bevestigen van gaaswand tegen de achterkant van uw opslagsystemen (veelal bij pallet- en legbordstellingen). Hier is het wederom mogelijk om een verschillende grootte, dikte en kleur te kiezen.

U kunt gaaswand eveneens gebruiken om een bepaalde zone in uw magazijn te beveiligen of af te sluiten. Het gaaswandensysteem bestaat uit kolommen, standaard panelen, schuif- of draaideuren. De kolommen worden aan de grond bevestigd en zijn voorzien van een U-profiel, waarin de gaaspanelen worden geplaatst.

Constructie

Veiligheidsattributen & Roosters

Naast de montage van verschillende types aanrijdbeschermingen kan MDO Technics u ook ondersteunen bij de installatie van allerlei veiligheidsattributen op maat.

Dit kan gaan over de bescherming van opslagsystemen aan de hand van specifieke staalconstructies of het gebruik van eenvoudige veiligheidspaaltjes in metaal of kunststof.

Aanrijdbeveiliging Aanrijdbeveiliging2

Roosters

Wij bieden eveneens specifieke roosters (draadroosters en persroosters) voor uw opslagsystemen aan, hetzij als doorvalbeveiliging hetzij als draagrooster.

Naargelang uw wens en behoefte kunnen wij de draagkracht, maaswijdte, grootte, etc. aanpassen om een oplossing op uw maat te vinden.

Systeemwanden & bureelcabine

Via onze zusterfirma MDO Utilities kunnen wij systeemwanden aanleveren én installeren voor u. Deze modulaire scheidingswanden zijn geschikt zijn voor de bouw, vastgoed, retail en algemene renovatiewerken.

De wanden bestaan uit een honingraat structuur, gemoduleerd in verticale driehoekige kanaalvormen én aan weerskanten verlijmd met een topbeplating van MDF of gips.

Zo ontstaat er een zeer sterke sandwichplaat met de benodigde stijfheid, stabiliteit en uitstekende brand- en geluidsisolerende eigenschappen.

De panelen kunnen zeer snel en eenvoudig gemonteerd worden door onze techniekers, aangezien de scheidingswanden zonder schroeven in elkaar gezet worden. Voor de boven- en onderzijde gebruiken we standaardprofielen, die eveneens eenvoudig te monteren en demonteren zijn

BIA Wanden 3
20200529 111830

BUREELCABINE

Bij de opbouw van een bureelcabine in uw magazijn kunnen wij u een modulaire totaaloplossing aanbieden. MDO Utilities voorziet niet enkel de systeemwanden, maar staat ook in voor de afwerking én nutsvoorzieningen.

De standaardpanelen hebben een dimensie van 3.000 mm op 600 mm en een overmeten dikte van 100 mm. Door middel van paspanelen kunnen we op elke vrije vierkante meter aan de slag.

Voor de afwerking zijn er verschillende accessoires en mogelijkheden, zowel standaard als specifiek naar uw behoefte en/of wens:
• Ramen en deuren
• Vloer
• Vals plafond
• Nutsvoorzieningen (elektriciteit, airco, sanitair)

Wanden

De standaardpanelen hebben een dimensie van 3.000 mm op 600 mm en een overmeten dikte van 100 mm. Doormiddel van paspanelen kunnen we op elke vrije vierkante meter aan de slag. Ramen en deuren worden door een hang- en kliksysteem gemonteerd.

(VALS) PLAFOND

Wij voorzien een opgehangen (vals) plafond met zichtbare T-profielen en geperste, zachte mineraaltegels (600 x 600 x 20 mm). Deze hebben een hoge geluidsabsorptie en hebben een mat witte kleur.

VLOER

De vloer bestaat uit kliklaminaat met kunststof top laag. Het is 100% waterproof, krasbestendig, extreem stabiel, het krimpt niet en zet niet uit.

Door kurk te gebruiken als onderlaag zorgen we voor een goede geluidsisolatie, waardoor lawaai en trillingen in grote mate beperkt worden.

NUTSVOORZIENINGEN

Ook alle nodige nutsvoorzieningen worden door ons voorzien, zowel het materiaal als de installatie met keuring en plan. De elektriciteit, het netwerk en de verlichting worden aangesloten op een verdeelkast.

Er wordt eveneens rekening gehouden met een goede klimatisatie en verluchting aan de hand van een Bulex Vivair mono- of multisplit systeem.

Deze lucht / lucht warmtepomp zorgt voor een maximale energie-efficiëntie, is milieuvriendelijk (het koelmiddel R32 tast de ozonlaag niet aan en de CO2 uitstoot wordt tot het minimum beperkt) en is uiterst betrouwbaar voor een lange levensduur.

Voor meer informatie over onze bureelcabines en industriële scheidingswanden, bezoek zeker de website van onze zusterfirma MDO Utilities.

Platform

MDO Technics kan uw partner zijn om een platform op maat in uw magazijn te installeren. Hierop kunt u bv. een bureelcabine plaatsen.

Een platform bestaat uit een zelfdragende, lichtgewicht staalconstructie met daarover een vloerafwerking met verschillende soorten spaanplaat en/of metaalroosters waarvan er verschillende afwerkingen mogelijk zijn.

De vloer wordt voorzien van trappen en palletverwerkingssystemen voor de toegankelijkheid en een borstwering met schoprand aan de open zijde van de vloer.

Platform Platformen